Αδέσμευτοι Πολίτες Λαυρεωτικής

«Οι πιο σκοτεινές γωνιές στην Κόλαση είναι φυλαγμένες για εκείνους που διατηρούν την ουδετερότητά τους σε εποχές ηθικής κρίσης».

- Δάντης: Θεία Κωμωδία -

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 18:03

Απάντηση-Ενημέρωση στην ανακοίνωση του Δημοτικού Συνδυασμού "Ελεύθερες Πόλεις" του κ. Ιατρού

Με αφορμή την Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Ελεύθερες Πόλεις» του κ. Σταύρου Ιατρού και τις απίστευτες κατηγορίες, ανακρίβειες και συκοφαντίες που γράφονται για την Γραμματεία που εκλέχθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο την 19-1-2011 για τον συντονισμό του Αγώνα μας κατά των εργολάβων και των προστατών τους, θέλουμε να αναφέρουμε τα παρακάτω αναμφισβήτητα γεγονότα που πιστεύουμε ότι θα ξεκαθαρίσουν την κατάσταση ενόψει της κρίσιμης φάσης που διανύουμε.

Ο αγώνας για να μην γίνει ο τόπος μας Χωματερή πέρασε στην πιο δραματική φάση του το πρωινό της 11-12-2010, Από την πρώτη στιγμή το σύνθημα μας ήταν «ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ» Εννοώντας φυσικά ούτε ΧΥΤΑ, ούτε ΧΥΤΥ, ούτε Εργοστάσιο, ούτε άλλη εγκατάσταση στο Οβριόκαστρο.

Είχαμε όμως και από την πρώτη στιγμή θέση και αντιπρόταση: Αφήστε μας να διαχειριστούμε τα απορρίμματα του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής (Δήμος Λαυρεωτικής και Σαρωνικού) μόνοι μας.

Η πρόταση αυτή επικαιροποιήθηκε με την απόφαση 29/2011 του Δημοτικού Συμβούλιου στις 28 Φλεβάρη του 2011.

Η απόφαση αυτή που ψηφίσθηκε ομόφωνα από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις (και την δική σας κ. Ιατρού) και με όλους τους Συμβούλους Παρόντες, ανέφερε τα παρακάτω:

Αποφασίζει Ομόφωνα

  1. Εμμένει στο περιεχόμενο των προηγούμενων αποφάσεων – ψηφισμάτων και καλεί την Πολιτεία να δώσει άμεσα νόμιμη λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων και να σταματήσει την παρανομία που συντελείται στο Οβριόκαστρο Κερατέας
  2. Δηλώνει την αντίθεσή του σε κάθε σχέδιο της Πολιτείας για δημιουργία Ο.Ε.Δ.Α. – Χ.Υ.Τ.Α. ή οποιασδήποτε άλλης εγκατάστασης στον ιστορικό – Αρχαιολογικό Χώρο του Οβριοκάστρου Κερατέας
  3. Η πάγια θέση του Δήμου Λαυρεωτικής είναι να διαχειριστεί τα απορρίμματα των μελών του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής, δηλαδή των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, σε χώρο και με σύγχρονη μέθοδο που θα επιλεγεί από τον Δήμο Λαυρεωτικής.

 

Αν θυμάστε κ. Ιατρού όλο το πολιτικό κομμάτι του αγώνα μας στηρίχτηκε επάνω σε αυτά τα τρία σημεία που αναφέρονται στην απόφαση 26/2011.

Η Γραμματεία όλο αυτό το διάστημα (μέχρι και την αυτοδιάλυση της τον Ιούνιο του 2013) είχε τον ίδιο σταθερό αυτό το στόχο.

Ψεύδεστε κύριε Ιατρού όταν ισχυρίζεστε ότι τα μέλη της Γραμματείας προχώρησαν σε συμβιβαστικές αντιπροτάσεις.

Το μόνο που έκανε η Γραμματεία ήταν να προωθεί τις τρείς παραπάνω θέσεις μας και θέσεις σας χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, αλλά με αξιοπιστία και αίσθημα ευθύνης προς όλες τις πλευρές, τον Λαό της Λαυρεωτικής, τους Συμπαραστάτες μας ακόμα και τους αναξιόπιστους εκπρόσωπους της Κυβέρνησης.

Αναρωτηθείτε εσείς κ. Ιατρού πόσο διαφέρουν οι τωρινές δικές σας θέσεις από εκείνες του Φλεβάρη του 2011 (στο μέσον του Αγώνα των 128 ημερών).

Αναρωτηθείτε εσείς κ. Ιατρού πότε διατυπώσατε διαφορετική άποψη πριν από τον Μάη του 2011 (απόφαση 94/2011) οπότε και αποχωρήσατε από την Γραμματεία.

Αναρωτηθείτε εσείς κ. Ιατρού με ευθύνη ποιού έγινε η σπορά της Διχόνοιας και του Διχασμού, όταν διαβάζετε τα δημοσιεύματα των τελευταίων δύο ετών από επώνυμα και ανώνυμα μέλη της παράταξης σας.      

Αυτά όμως με το «μακρινό» παρελθόν, ας επιστέψουμε τώρα σε πιο πρόσφατα γεγονότα.

Τον Φλεβάρη του 2013 ψηφίστηκε επιτέλους η τροπολογία που άνοιγε τον δρόμο για την σωτηρία του Οβριοκάστρου και την αλλαγή του περιφερειακού σχεδιασμού.

ΝΟΜΟΣ 4122/2013

Άρθρο 28

1. Η περίπτωση Β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 33 του ν. 3164/2003 αντικαθίσταται ως εξής:

«Β. Νότια − Ανατολική Αττική:

α) θέση «Φοβόλες» Κερατέας, με την επιφύλαξη θετικής περιβαλλοντικής αδειοδότησης,

β) θέση «Βραγόνι» Κερατέας,

γ) θέση «Λατομείο Κυριακού».

Σε περίπτωση περιβαλλοντικής αδειοδότησης της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (Ο.Ε.Δ.Α.) στη θέση «Φοβόλες» Κερατέας, η θέση «Βραγόνι» Κερατέας δεν συμπεριλαμβάνεται στις κατάλληλες θέσεις για τη Νότια − Ανατολική Αττική.»

Η τροπολογία αυτή δέχθηκε την αλλαγή της χωροθέτησης (υπό την προϋπόθεση της εκπόνησης και έγκρισης περιβαλλοντικής μελέτης) από την θέση Οβριόκαστρο (Βραγόνι) στην Θέση Φοβόλες, από έκταση 540 στρέμματα (με τεράστια δυνατότητα επέκτασης της προβλεπόμενης χωματερής) σε 57 στρέμματα σε άμεση οπτική επαφή από την Λεωφόρο Λαυρίου και κάνοντας ξεκάθαρη αναφορά στην απόφαση 94 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση η μη ψήφιση της τροπολογίας αυτής θα σήμαινε ότι η απειλή του ΧΥΤΑ και τα 540 στρέμματα στο Οβριόκαστρο θα παρέμεναν για να στοιχειώνουν το μέλλον αυτού του τόπου.

Αναρωτηθείτε εσείς κ. Ιατρού ποίοι συμπολίτες μας έκαναν τα πάντα για να ακυρωθεί η ψήφιση της τροπολογίας αυτής και τι αυτοί προσέφεραν στο Αγώνα μας και στην ενότητα του Λαού της Λαυρεωτικής.

Την Τετάρτη 3-7-2013 διαβάσαμε την απόφαση υπ’αριθμ. 1301/2013 της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής με την οποία κάνει δεκτή την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΒΡΑΓΟΝΙ (ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ) ΚΕΡΑΤΕΑΣ – ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ» μέχρι το τέλος του 2013.

Το γεγονός μας εξέπληξε δυσάρεστα, παρά το ότι υπήρχε η υποψία ότι η ιστορία με την κοινοπραξία των εργολάβων δεν είχε τελειώσει.

Δεν ξέρουμε εάν η απόφαση αυτή αποτελεί προοίμιο μιας γενικευμένης επίθεσης στο Οβριόκαστρο, ένας εκβιασμός για εκπτώσεις στην απόφαση 94/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου, ειδικά ενόψει της έναρξης του ανταγωνιστικού διαλόγου, ή η τελευταία προσπάθεια των εργολάβων να ακυρώσουν στην πράξη την δυνατότητα διαγραφής του Οβριοκάστρου από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό σπέρνοντας την ανασφάλεια στη Λαυρεωτική.

Θα πρέπει να επισημάνουμε επίσης, ότι αρχίζει πλέον να προβληματίζει εντονότατα η σατανική σύμπτωση απόψεων και στο τέλος ταύτιση επιχειρημάτων της Παράταξής σας κ. Ιατρού, με αυτή των εργολάβων.

Τα δικά σας επιχειρήματα από τη μια, με την ανυπόστατη κινδυνολογία της δήθεν διασύνδεσης των δύο τοποθεσιών (Οβριόκαστρο–Φοβόλες), όλως περιέργως μετεξελίσσονται σε βασικά επιχειρήματα της κοινοπραξίας των εργολάβων που εποφθαλμιούν το Οβριόκαστρο!!!

Αυτό και μόνο θα πρέπει να σας προβληματίσει πολύ σοβαρά κ. Ιατρού.

Τους ανοίγουμε τα μάτια άθελα μας με καλές ιδέες ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Πιστεύετε στα σοβαρά κ. Ιατρού, ότι οι εργολάβοι για τον ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο, θα αποκάλυπταν με τρόπο αφελέστατο και θα αποτύπωναν σε ένα χαρτί της Περιφέρειας, το σατανικό τους σχέδιο για δήθεν διασύνδεση των δύο αυτών χώρων;

Πιστεύετε άραγε στα αλήθεια ότι οι εργολάβοι θα έδιναν την συγκατάθεσή τους για δημοσιοποίηση αυτής της πρότασής τους, αν δεν είχαν κατά νου να προκαλέσουν σύγχυση και ανασφάλεια στους πολίτες;

Τους έχετε άραγε για τόσο αφελείς και επιπόλαιους τους εργολάβους κ. Ιατρού;

Αυτό που στην πραγματικότητα πονάει αφόρητα τα οικονομικά συμφέροντα των εργολάβων είναι η επίμαχη τροπολογία που ακυρώνει στην πράξη κάθε σκέψη για χωματερή στο Οβριόκαστρο.

Η τροπολογία είναι νόμος του κράτους, τα υπόλοιπα είναι ευσεβείς ανεκπλήρωτοι πόθοι θερινής νυκτός του εργολάβου και ελπίζουμε μόνο αυτού.  

Με μια σημαντική λεπτομέρεια.

Για να εφαρμοστεί η τροπολογία, δηλαδή για να έχει ισχύ ο νόμος και στην ουσία να αλλάξει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για την πόλη της Κερατέας, θα πρέπει να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις θέσεις μας και την υλοποίηση της Περιβαλλοντικής Μελέτης του έργου στις Φοβόλες.

 

Αν κάνουμε τώρα πίσω, επιστρέφουμε ολοταχώς στο Οβριόκαστρο.

Αυτό ακριβώς επιθυμούν διακαώς και επιδιώκουν με κάθε τρόπο οι εργολάβοι.

Είναι πλέον η τελευταίας τους ευκαιρία να αποσύρουμε την πρότασή μας για να ακυρωθεί η τροπολογία.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Τι από όλα αυτά δεν καταλαβαίνεται κ. Ιατρού;

Οι εργολάβοι μπλοφάρουν με τα σαθρά και ανυπόστατα επιχειρήματά τους!

Πόσο πιο ξεκάθαρα να το βροντοφωνάξουμε;

Πείτε μας τι δεν καταλαβαίνεται πλέον κ. Ιατρού;

Οι πολίτες πάντως δεν είναι αφελείς… κατάλαβαν!

Εμείς σε καμία περίπτωση δεν καθησυχάζουμε τον κόσμο, αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση.

Προτείνουμε στη Δημοτική αρχή μία άμεση συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, καθιστώντας τον υπεύθυνο για οποιαδήποτε παρέκκλιση από την απόφαση της Βουλής.

Αδέσμευτοι Πολίτες Λαυρεωτικής

Διαβάστηκε 1017 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013 14:34

Τα Τελευταία Άρθρα

Facebook Image

Είσοδος Συντάκτη