Αδέσμευτοι Πολίτες Λαυρεωτικής

«Οι πιο σκοτεινές γωνιές στην Κόλαση είναι φυλαγμένες για εκείνους που διατηρούν την ουδετερότητά τους σε εποχές ηθικής κρίσης».

- Δάντης: Θεία Κωμωδία -

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 15:49

Επικίνδυνη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ΟΕΔΑ στη θέση Φοβόλες.

Με ανησυχία για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην Ολοκλήρωση και παράδοση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ΟΕΔΑ στη Θέση Φοβόλες, μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχε καθοριστεί από Δήμο και μελετητές, αντιπροσωπεία των Αδέσμευτων Πολιτών Λαυρεωτικής συναντήθηκε χθες Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο στο Δημαρχείο Λαυρίου.

Τα μέλη μας εξέθεσαν από την αρχή στο εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής τις ανησυχίες μας σχετικά με την πιθανότητα να ξεκινήσει ο λεγόμενος «Ανταγωνιστικός Διάλογος» από την Περιφέρεια Αττικής και η πόλη μας να μην έχει ακόμη   παρουσιάσει (με επιστημονικό τρόπο) τον τρόπο υλοποίησης της Πρότασης του Δήμου μας για την διαχείριση των δικών μας απορριμμάτων.

Ο Αντιδήμαρχος μας πληροφόρησε ότι η Μελέτη έχει ολοκληρωθεί στο τεχνικό τμήμα της και απομένουν μόνο κάποιες μη ουσιώδεις εγκρίσεις από τοπικές Δημόσιες Υπηρεσίες.

Μας διαβεβαίωσε επίσης ότι μέχρι αύριο Παρασκευή ή το πολύ έως την ερχόμενη Δευτέρα, θα έχουν ταχτοποιηθεί όλες οι εκκρεμότητες και η Δημοτική Αρχή θα είναι σε θέση να παρουσιάσει επίσημα την Μελέτη στους Δημότες μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα (δηλαδή το πολύ μέχρι τις 20 Οκτωβρίου).

Θα πρέπει να επισημάνουμε ακόμη μία φορά, ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων οφείλει να είναι σε ύψιστη προτεραιότητα στην ατζέντα   της Δημοτικής Αρχής μετά και την ψήφιση της τροπολογίας τον Φλεβάρη του 2013. Παρόλα αυτά έχουν περάσει πάνω από 8 μήνες από τότε και αυτή η εκκρεμότητα παραμένει προς μεγάλη τέρψη κάποιων Κυβερνητικών Παραγόντων αλλά και κάποιων Μεγαλοεργολάβων.

Ελπίζουμε να καταλαβαίνουν όλοι, ότι κάτω από τις σημερινές συνθήκες (που όλοι γνωρίζουμε) η οποιαδήποτε καθυστέρηση για την υλοποίηση των αποφάσεων 26/2011 και 94/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελεί πολύ μεγάλο ρίσκο στον αγώνα μας για να μην γίνει η Λαυρεωτική ο σκουπιδότοπος της Αττικής.

      

 

Αδέσμευτοι Πολίτες Λαυρεωτικής

Λαυρεωτική 10 Οκτωβρίου 2013

Διαβάστηκε 2332 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 15:52

Τα Τελευταία Άρθρα

Facebook Image

Είσοδος Συντάκτη