Αδέσμευτοι Πολίτες Λαυρεωτικής

«Οι πιο σκοτεινές γωνιές στην Κόλαση είναι φυλαγμένες για εκείνους που διατηρούν την ουδετερότητά τους σε εποχές ηθικής κρίσης».

- Δάντης: Θεία Κωμωδία -

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 14:25

Και Επίσημη επιβεβαίωση από το ΥΠΕΚΑ για την ΑΚΥΡΩΣΗ της κατασκευής του ΧΥΤΑ στην ΚΕΡΑΤΕΑ

Σε υπόμνημα του ΥΠΕΚΑ προς την επιτροπή αναφορών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου διαβιβάζονται τα στοιχεία που ζητήθηκαν από την επιτροπή.

Στο έγγραφο αυτό το ΥΠΕΚΑ κάνει αναφορά στην ΑΚΥΡΩΣΗ του έργου  «ΧΥΤΑ Κερατέας»  (Τέλος τέταρτης σελίδας).

Συγκεκριμένα αναφέρεται αναφέρεται:

«Για την υλοποίηση των τριών Χώρων Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής στη Φυλή, ΧΥΤΑ ΝΑ Αττικής στην Κερατέα, ΧΥΤΑ ΒΑ Αττικής στο Γραμματικό) διασφαλίστηκε το 2004 χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής 2000-2006, τα έργα όμως αυτά παρουσίασαν, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, καθυστερήσεις και εμπλοκές, με αποτέλεσμα το έργο κατασκευής του ΧΥΤΑ Κερατέας να ακυρωθεί, το έργο του ΧΥΤΑ Γραμματικού να υλοποιείται ακόμα και σήμερα, σχεδόν μια δεκαετία μετά την ένταξή τους προς χρηματοδότηση και ο ΧΥΤΑ Φυλής να αποτελεί τη μόνη νόμιμη εγκατάσταση διάθεσης για το σύνολο των προς διάθεση αποβλήτων της Αττικής».

Η επίσημη αυτή επιβεβαίωση της ακύρωσης της κατασκευής του ΧΥΤΑ στην ΚΕΡΑΤΕΑ αποτελεί ακόμη μία Νίκη στον Αγώνα των κατοίκων της Λαυρεωτικής για να μην γίνει ο Τόπος μας ο Σκουπιδότοπος της Αττικής.

Φυσικά ο Πόλεμος θα έχει κερδηθεί μόνο όταν φύγει το Οβριόκαστρο από τον Περιφερειακό σχεδιασμό, κάτι που θα γίνει με την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ΟΕΔΑ στις Φοβόλες, απομακρύνοντας έτσι και οποιαδήποτε μελλοντική απειλή.

Τότε θα πάψουν να υπάρχουν και πικρόχολα σχόλια του τύπου «Αγωνίζονται για να πάνε τα σκουπίδια τους στην Φυλή» (αναφέρεται και αυτό «έμμεσα» μέσα στο επίμαχο έγγραφο, στη έκτη σελίδα).

Αδέσμευτοι Πολίτες Λαυρεωτικής.

 

 

Διαβάστηκε 879 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 14:43

Τα Τελευταία Άρθρα

Facebook Image

Είσοδος Συντάκτη