Αδέσμευτοι Πολίτες Λαυρεωτικής

«Οι πιο σκοτεινές γωνιές στην Κόλαση είναι φυλαγμένες για εκείνους που διατηρούν την ουδετερότητά τους σε εποχές ηθικής κρίσης».

- Δάντης: Θεία Κωμωδία -

Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013 19:43

Καιρός για Ενημέρωση

Πληροφορηθήκαμε ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση της σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας των δικών μας απορριμμάτων στην περιοχή Φοβόλες, είναι πλέον έτοιμη και βρίσκεται στα χέρια του Δήμου και της Περιφέρειας. 

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι οι μελετητές έχουν ακολουθήσει με μεγάλη επιστημονική ακρίβεια την  πρόταση των κατοίκων της Λαυρεωτικής όσον αφορά, το γεωγραφικό προσδιορισμό της εγκατάστασης,  τη μέγιστη ποσότητα των απορριμμάτων που θα μπορεί να δεχθεί, τη μέθοδο επεξεργασίας που θα ακολουθηθεί καθώς και το ελάχιστο δυνατό χώρο εναπόθεσης των υπολειμμάτων που θα προκύπτουν από την επεξεργασία.

Αυτή η καθοριστική εξέλιξη για την Οριστική Απαλλαγή του τόπου μας από την απειλή του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο, μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους.

Το μόνο που απομένει και το περιμένουμε πια με μεγάλο ενδιαφέρον  αλλά και ανυπομονησία, είναι η  δημόσια παρουσίαση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, το συντομότερο δυνατόν,  στους κατοίκους της Λαυρεωτικής,  σε όλους εμάς που επί 128 μέρες δώσαμε  έναν αιματηρό αγώνα διεκδικώντας το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή διαβίωση.  

Κατά διαβολική σύμπτωση ο χρόνος ολοκλήρωσης και κατάθεσης της Μελέτης  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, συμπίπτει με την Επέτειο της έλευσης των μηχανημάτων του εργολάβου και των ΜΑΤ στο Οβριόκαστρο.  Πιστεύουμε λοιπόν ότι δεν θα υπάρξει ιδανικότερη στιγμή για να γίνει αυτή η επίσημη ενημέρωση.

Όσο για την Πολιτεία, τα ψέματα πλέον τελείωσαν.  Είναι η σειρά της να ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για την οριστική επίλυση του ζητήματος. Τώρα πια δεν υπάρχει χώρος για αστείες  δικαιολογίες και υπαναχωρήσεις, ούτε κωλυσιεργίες δήθεν γραφειοκρατικού χαρακτήρα.

Τα ψέματα τελείωσαν. 

Αδέσμευτοι Πολίτες Λαυρεωτικής

Λαυρεωτική 8 Δεκεμβρίου 2013 

Διαβάστηκε 1937 φορές

Τα Τελευταία Άρθρα

Facebook Image

Είσοδος Συντάκτη