Αδέσμευτοι Πολίτες Λαυρεωτικής

«Οι πιο σκοτεινές γωνιές στην Κόλαση είναι φυλαγμένες για εκείνους που διατηρούν την ουδετερότητά τους σε εποχές ηθικής κρίσης».

- Δάντης: Θεία Κωμωδία -

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 17:19

Οι Φοβόλες θα είναι η νέα χωροθετημένη θέση για δημιουργία Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) και όχι θέση για ταφή απορριμμάτων

Σήμερα (30 Ιουλίου 2013) πήραμε από την περιφέρεια το παρακάτω δελτίο τύπου, που βάζει μερικά πράγματα στη θέση τους.

Το δελτίο τύπου αυτό, ακολούθησε τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη που είχε σήμερα το πρωί ομάδα πολιτών της Λαυρεωτικής με επικεφαλής τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνο Λεβαντή.


Σχετικά με δημοσιεύματα του τύπου για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής περί παράτασης προθεσμίας στην κατασκευή του έργου «Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων» στην περιοχή του Οβριοκάστρου στην Κερατέα, τονίζεται ότι η θέση της Περιφέρειας, σχετικά με το θέμα, είναι σαφής και κατηγορηματική και έχει ειπωθεί επανειλημμένως. Η νέα χωροθετημένη θέση θα είναι αναμφισβήτητα στις Φοβόλες. Η θέση αυτή όμως θα αφορά στη δημιουργία Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) και όχι στη δημιουργία ΧΥΤΑ, όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε στον τίτλο του σχετικού δελτίου τύπου της 29ης Ιουλίου 2013.

Για την ολοκλήρωση της νέας χωροθέτησης υπολείπεται η σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το Δήμο. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται για το τυπικό κλείσιμο του παλαιού έργου δε θα πρέπει να παρερμηνεύονται και να διαστρεβλώνονται.

Με αφορμή το θέμα αυτό ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

« Δηλώνω κατηγορηματικά ότι για την Κερατέα, ισχύει η νέα χωροθέτηση που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων. Καταδικάζω την προσπάθεια ορισμένων να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντος. Θα πράξουμε ό,τι προστάζει ο νόμος χωρίς διανθίσματα και τυμπανοκρουσίες, αλλά και χωρίς παρεκκλίσεις. Η Αττική θα αλλάξει πρόσωπο, θα αναβαθμιστεί σε όλους τους τομείς και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να γίνει τροχοπέδη στην προσπάθεια αυτή.»

 


ΠΗΓΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστηκε 1054 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 17:36

Τα Τελευταία Άρθρα

Facebook Image

Είσοδος Συντάκτη