Αδέσμευτοι Πολίτες Λαυρεωτικής

«Οι πιο σκοτεινές γωνιές στην Κόλαση είναι φυλαγμένες για εκείνους που διατηρούν την ουδετερότητά τους σε εποχές ηθικής κρίσης».

- Δάντης: Θεία Κωμωδία -

Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013 02:00

Οργή και Θλίψη και Ανησυχία για τη λάσπη του κ. Κώστα Εφήμερου

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μπράβο στον κ Εφήμερο για τις έρευνες και τις αποκαλύψεις του.

Μπράβο στον κ Εφήμερο γιατί ανακάλυψε τον δούρειο ίππο της Κερατέας, στο πρόσωπο του  Γιώργου του Μπίνταρχα.

Φωτιά και Τσεκούρι στον Γιώργο τον Μπίνταρχα γιατί η γυναίκα του, από το 1998, εργάζεται στο Έθνος, την Εφημερίδα Μπόμπολα.

Φωτιά και Τσεκούρι στον Γιώργο τον Μπίνταρχα γιατί στη διάρκεια των 128 ημερών του αγώνα έδινε συνεντεύξεις χωρίς να έχει κρεμάσει επάνω του ούτε μία πινακίδα που να λέει ότι η γυναίκα του δουλεύει στο Έθνος, την Εφημερίδα  του Μπόμπολα (όπως αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κ. Εφήμερο).

Ξέρετε κ. Εφήμερε πόσο θα διαρκούσε ο εργασιακός βίος της συζύγου μου αν το έκανα αυτό εκείνες τις άγριες ημέρες, αλλά και αρκετούς μήνες μετά;

Συγχαρητήρια στον κ. Εφήμερο για την έρευνά του στο μητρώο του Επαγγελματικού Συλλόγου Κερατέας (προσοχή κ. Εφήμερε υπάρχει και άλλο ένα όνομα χωρίς επάγγελμα που σας διέφυγε).

Γνωρίζετε  κ. Εφήμερε ότι  η εγγραφή σε αυτόν το Σύλλογο είναι προαιρετική;

Αν ήθελα κρύψω κάτι, απλά δεν θα έγραφα την σύζυγο μου σε αυτόν.

Συγχαρητήρια κ. Εφήμερε για την «εκτενή» έρευνα που κάνατε και ανακαλύψατε μόνος σας  το «μεγάλο μυστικό»  σχετικά με την εργασία της συζύγου μου.

Θα μπορούσατε πολύ πιο εύκολα να ρωτήσετε τη μισή Πλάκα Κερατέας, όλα τα μέλη της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής του 2005, τη Δημοτική Αρχή και φυσικά τον κ. Σταύρο Ιατρού.

Αλήθεια  κ. Εφήμερε τον κ. Σταύρο Ιατρού τον ρωτήσατε;

Με τον κ. Ιατρού αγωνιζόμαστε μαζί κατά του ΧΥΤΑ, από το 2003 και από το 2005 είμαστε μαζί σε κάθε Γραμματεία (μέχρι το Μάιο του 2011 που αποχώρησε), είναι ίσως ο πιο ενήμερος άνθρωπος στη Λαυρεωτική για τη δραστηριότητά μου στην Κερατέα από το 2003.

Για να τελειώνουμε όμως με την λασπολογία σας κ. Εφήμερε, μάθετε ότι η σύζυγος μου είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, με ειδίκευση στα Οικονομικά και εργάζεται σε θέση προϊσταμένου  σε τμήμα της   οικονομικής διεύθυνσης των Εκδόσεων του κ. Μπόμπολα (Έθνος + Πήγασος) από το 1998 και καμία σχέση δεν έχει, ούτε είχε ποτέ με τις Τεχνικές Εταιρείες και πολύ περισσότερο με τα τεχνικά έργα του Ομίλου Μπόμπολα.

 

Επίσης παρέχει επιστημονική υποστήριξη την Τεχνική Επιχείρηση που διατηρώ εγώ στην Κερατέα (και από αυτό προκύπτει και η εγγραφή της στον Επαγγελματικό Σύλλογο Κερατέας). 

Ας δούμε όμως τα γεγονότα πιο αναλυτικά.

Τη Δευτέρα 22-7-2013 έλαβα ένα emailυπογεγραμμένο από τον Κώστα Εφήμερο (συντάκτη στο ThePressProject.gr).

Ο απίστευτος αυτός άνθρωπος μου έθετε τρείς ερωτήσεις, οι δύο σχετικές με το θέμα των απορριμμάτων και μία τρίτη για τη εργασία της συζύγου μου.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του φάνηκε από την πρώτη στιγμή  ότι δεν είχε ιδέα από το πρόβλημα της Κερατέας, ένας άνθρωπος που όχι μόνο επαναλάμβανε μασημένη τροφή από κάποιο καθοδηγητή, αλλά και προκλητικά δεν ήθελε να ακούσει τίποτε άλλο  πέρα από την επιβεβαίωση της εργασιακής σχέσης της συζύγου μου με τις εκδοτικές εταιρίες Πήγασος και Έθνος του Μπόμπολα.

Το ανησυχητικό όμως ήταν οι επικίνδυνες απόψεις του για την «Νομική νίκη» της Κερατέας (κάτι που αναφέρει και στο άρθρο του).

Φαίνεται τελικά ότι ούτε και σε αυτό το θέμα ήθελε να μάθει την αλήθεια, διότι παρά τις εκκλήσεις μου  να επικοινωνήσει με τον Δικηγόρο που είχε αναλάβει όλες τις υποθέσεις που κερδήθηκαν (του έδωσα όνομα και τηλέφωνο),  δημοσίευσε τις ίδιες επικίνδυνες ανακρίβειες που έλεγε από το τηλέφωνο.

Δεν μου επιτρέπεται να αναφέρω, εδώ σε αυτό το κείμενο, λεπτομέρειες για τον νομικό αγώνα, ας αναλάβουν άλλοι την ευθύνη των ανακοινώσεών τους και της παραπληροφόρησης που μπορεί να αποβεί ολέθρια σε Αποφάσεις και Δημοψηφίσματα.

Όποιος πραγματικά θέλει απαντήσεις μπορεί να απευθυνθεί στους συχωριανούς μας δικηγόρους  που υπερασπιστήκαν δωρεάν την Κερατέα στα δικαστήρια.

  

Εδώ θα απαντήσω ευθέως στις δύο πρώτες ερωτήσεις του  κ. Εφήμερου.

Επίσης θα πρέπει να του διορθώσω μία ανακρίβεια που επειδή επαναλαμβάνεται πολλές φορές στο κείμενο του  μάλλον οφείλεται σε άγνοια του θέματος.

Η τροπολογία για τις Φοβόλες δεν είναι τροπολογία της Περιφέρειας αλλά του ΥΠΕΚΑ.

Αρχίζουμε λοιπόν τις απαντήσεις.

$11)      Τα Εργοστάσια Καύσης είναι κατάλληλα για ποσότητες απορριμμάτων πάνω από 200.000 τόνους ανά έτος και υπό την προϋπόθεση ότι αυτά βρίσκονται πολύ κοντά στον αστικό ιστό ή ακόμα και μέσα στις πόλεις (βλέπε Βιέννη, Παρίσι κ.λ.π), μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί συντελεστής απόδοσης πάνω από 65% που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Συνεπώς η τεχνολογία της καύσης δεν είναι αποδεκτή για την θέση Φοβόλες και για τις ποσότητες απορριμμάτων που έχει ο Δήμος Λαυρεωτικής και Σαρωνικού. 

$12)      Η τεχνολογία της  Πυρόλυσης δεν έχει πρακτική εφαρμογή ακόμη.

$13)      Η τεχνολογία της Αεριοποίησης εφαρμόζεται επιτυχώς μόνο σε επεξεργασμένα απορρίμματα (αφού έχει αφαιρεθεί η υγρασία). Είναι όμως κατάλληλη για εφαρμογή στα υπολείμματα της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης.

Είναι η τεχνολογία που θα περιγραφεί (στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου στις Φοβόλες) για την επεξεργασία των υπολειμμάτων όλων των υπόλοιπων εγκαταστάσεων με στόχο την ελαχιστοποίηση (έως εξάλειψη) του απαιτούμενου ΧΥΤΥ. 

 

Το παρακάτω κείμενο είναι τμήμα από την Σύμβαση για την ανάθεση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Θέση Φοβόλες Κερατέας».

 

 OEDA FOBOLES

Αναλυτική περιγραφή θα αναρτηθεί σε λίγες ημέρες στο www.a-p-l.gr

 

Τελειώνοντας θα πρέπει να αναφέρω ότι οι παραπάνω απόψεις διαμορφώθηκαν σταδιακά τα τελευταία τέσσερα χρόνια (από το 2009 μέχρι σήμερα) μετά από μελέτες, έρευνες, συναντήσεις με ειδικούς και επισκέψεις σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας απορριμμάτων.

Η έρευνα αυτή άρχισε όταν το 2009  συμμετείχα στην ομάδα έρευνας για την διαχείριση των απορριμμάτων της Κερατέας με επικεφαλής τον τότε Δήμαρχο κ. Σταύρο Ιατρού.   

 

Με τιμή

Γεώργιος Μπίνταρχας

Διαβάστηκε 561 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013 02:14
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ποιοί Είμαστε

Τα Τελευταία Άρθρα

Facebook Image

Είσοδος Συντάκτη